سه‌شنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۳
  تلویزیون شهری  /  نورپردازی  /   صدابرداری  /  ساخت مستند  /  تیزر  / کلیپ  /  تصویربرداری هوایی

10 سوال که موقع عکاسی باید از خود بپرسید

شنبه 20 آبان 1402

1- چه روایتی را میخواهم به تصویر بکشم؟

داستان عکس

این سؤال بسیار مهمی ست که در تنظیم ترکیب، کادربندی، نوردهی و …کمکتان می‌کند. در اصل سؤالی که باید پرسید این است که”چرا این عکس را می‌گیرم؟ هدف عکس چه چیزیست؟ چه چیزی را می‌خواهم به مخاطب منتقل کنم؟” با این روش می‌توانید از لحظاتی که می‌خواهید شکار کنید عکس بگیرید. احتمالاً عکسی که گرفته‌اید یا یک عکس لحظه ایست و یا برای گرفتنش مراحل طولانی را پشت سر گذاشته اید.


۲- نقطه کانونی عکس چه چیزیست؟

نقطه کانونی

در این عکس نگاه اصلی مخاطبان به چه چیزیست؟ وقتی در مورد آن تصمیم گرفتید زمان آن رسیده است که به کادربندی بپردازید. راه‌های مختلفی برای تقویت کانون عکس وجود دارد.

3- نقاط کانونی دیگر کدامند؟

وقتی در مورد کادر و سوژه‌ای که می‌خواهید نگاه مخاطب به آن بیفتد تصمیم گرفتید، نگاه دوباره‌ای به‌عکس بی اندازید تا درباره اضافه کردن و یا حذف نقاط کانونی دیگر تصمیم بگیرید. وجود نقطه کانونی دوم می‌تواند به‌عکس عمق دهد اما ممکن است حواس مخاطب را پرت کنند پس یا موقعیت خود را عوض کنید، فاصله کانونی/عمق کانونی را تنظیم کنید و یا آن را از عکس حذف کنید. همچنین به یاد داشته باشید که برای راحتی کار، اگر در عکس دو نقطه کانونی باشد شاید ارزش آن را داشته باشد تا دو عکس جداگانه از هرکدام بگیرید.

4- چه چیزی در پس‌زمینه و پیش‌زمینه عکس است؟

بک گراند و فورگراند عکس

پس‌زمینه عکس بیشترین جاییست که حواس بیننده را در عکاسی دیجیتال پرت می‌کند. نگاهی به پس‌زمینه سوژه بی اندازید تا ببینید چه چیز دیگری وجود دارد (همین کار را برای پیش‌زمینه هم انجام دهید). ببینید می‌خواهید پس‌زمینه فوکوس شود یا بلوری و تار باشد.

5- به‌اندازه کافی نزدیک شدم؟

اشتباه رایج دیگر در عکاسی دیجیتال این است که سوژه در کادر عکس خیلی کوچک باشد. عکس از نمایه نزدیک، زنده‌تر به نظر می‌آید و جزئیات بیشتری از سوژه را نشان می‌دهد. برای این کار خودتان را به سوژه نزدیک کنید، سوژه را جلوتر بیاورید و یا از یک لنز با فاصله کانونی زیاد استفاده کنید تا حس نزدیکی به سوژه ایجاد شود.


 

6- منبع اصلی نور چه چیزیست؟

همیشه به نور سوژه توجه کنید. بدون نور مناسب جزئیات و وضوح عکس را از دست می‌دهید. برای جبران می‌توانید میزان حساسیت نور و سرعت شاتر را زیاد کنید (که موجب ایجاد نویز و تار شدن عکس می‌شود). منبع اصلی نور چه چیزی است؟ از کجا می‌آید؟ به منبع مصنوعی نور نیاز دارید؟(فلش و غیره) نیاز هست که دوربین را روی سه‌پایه ثابت کنید تا دوربین نلرزد؟ و…

7- کادربندی درست است؟

کادربندی عکس

خیلی از عکس‌های خوب با کادربندی بیرون از خط خراب‌شده‌اند. همیشه باید شیب افقی، مردم و ساختمان‌ها را چک کنید. یکی از سؤال‌های مربوط به این مطلب این است که”دوربین را درست گرفته‌ام؟” بیشتر مردم درست نمی‌گیرند و دستشان می‌لرزد و کادربندی آن‌ها درست از آب درنمی‌آید.

8- از چه زاویه‌های دیگری می‌توانم عکس بگیرم؟

اگر جلوی ده تا عکاس دیجیتال یک صحنه بگذارید احتمالاً بیشتر آن‌ها عکس مشابهی از همان موقعیت می‌گیرند. عکس‌های استانداردی که همه می‌توانند بگیرند را رها کنید و در عوض سعی کنید از زوایا و پرسپکتیو جدید عکس بگیرید تا عکس‌هایتان خاص‌تر از بقیه شود.

9- نوع گرفتن دوربین با فرمت‌های مختلف چگونه تغییر می‌دهد؟

بیشتر عکاسان عادت دارند با همان روش‌های همیشگی دوربین را بگیرند (افقی، منظره، عمودی و یا پرتره). اگرچه استفاده از یک روش ایرادی ندارد اما به یاد داشته باشید که با تغییر فرمت عکس، اثر و نقش عکس هم عوض می‌شود. همچنین می‌توانید دوربین را برای عکس‌برداری بهتر، با زاویه نگه‌دارید.

10- مسیر حرکت چشم بیننده چگونه است؟

diagonal-2.jpg

این نکته به نقاط کانونی مربوط می‌شود اما به خاطر داشته باشید زمانی که از سوژه ثابتی عکس می‌گیرید، چشم بیننده هنگام دیدن آن ثابت نیست و خطوط عکس را دنبال می‌کند و جذب رنگ و شکل عکس‌ها می‌شود. پس به این عوامل بصری دقت کنید تا عکس‌های بهتری بگیرید.


منبع : https://honarfardi.com/

برچسب ها : عکاسی   |  

دریافت اپلیکیشن آرشیو مقالات   |   درباره ما موقعیت ما روی نقشه